ליווי התפתחותי לתינוקות

יחד נצעד לאורך החודשים הראשונים

התפתחות התינוק מושפעת מגורמים מולדים אישים וסביבתיים. הסביבה היא המשפיעה העיקרית על התפתחותו של התינוק ואם נארגן אותה בהתאם ונדע מהם שלבי ההתפתחות נוכל לתת מענה לתינוק בכל שלב.

התינוק נולד עם רפלקסים מולדים כמו:

רפלקסים אלה יתנו לנו אינדיקציה ראשונית להתפתחות התקינה של התינוק.

ליווי התפתחותי
שלבי-התפתחות

בחודשים הבאים נחפש עוד שלבי התפתחות בסיסיים:

ואלו רק חלק קטן באבני ההתפתחות של התינוק.

מהו ליווי התפתחותי ובאיזו שיטה אני מלווה?

אני מלווה אתכם בגישת צעד ראשון. עיקרון הגישה הוא טרם הטיפול בעיכוב, להבין מאיפה נובע העיכוב.

זיהוי פערים

הורה המזהה שהילד מתעכב: לא מרים ראש, לא שולח יד לחפץ וכו'- יפנה למלווה התפתחות בכדי שיכוון ויטפל בבעיה. בליווי ההתפתחותי ישאלו שאלות על הסביבה הקרובה והרחוקה, הרגלים, סדר יום ועל אופי ההריון והלידה.

טיפול בפערים

ישנם מעכבי התפתחות שלעיתים מולדים ואנו לא חושבים עליהם ככאלה כמו טונוס שרירים, העדפת צד, ריפלוקס ועוד. העבודה היא על פי תצפיות ומעקבים יחד אתכם תוך הסתכלות היקפית מבחינה סביבתית, משפחתית, מיילדותית ועוד.

יד ביד

הכל נעשה בשיתוף פעולה מלא ועוטף של ההורים. אנו יוצרים תכנית עבודה של תרגילים ופעולות שיעזרו לשפר את מנח הגוף, ישפרו את היציבות ויביאו לצמצום עיכוב ההתפתחות שזוהה.

למי ומתי פונים?

אם הנכם חושבים מסיבה מסוימת שהתינוק שלכם מתעכב התפתחותית יש לדווח לאחות טיפת חלב וע"י תשאול או בדיקה קצרה היא תפנה אתכם לגורמים המתאימים.

כדאי ומומלץ להתייעץ בליווי התפתחותי טרם תחילת העיכוב.

ואם אתם, ההורים, תקראו ותכירו לעומק את שלבי ההתפתחות ותדעו לזהות עיכוב כשהוא רק בהתחלתו תוכלו למנוע עיכוב מתמשך ולהעניק לתינוק שלכם התפתחות מיטבית.

אני באה להשרות ביטחון ולתת לכם את כל המידע הנחוץ בזמן אמת

נעים מאוד

אני נעמה שחר אמא ל-4 ילדים, יזמית ובעלים של גני השחר בחולון, למעלה מ-10 שנים.

כבר בגיל 19 התחלתי לסלול את החזון החינוכי שלי, פתחתי משפחתון ולאחר מכן התרחבתי לגן ועוד גן, ליוויתי הורים ואימהות אחרי לידה והעברתי סדנאות התפתחות בגישת צעד ראשון.

כשילדתי את הילד הראשון שלי, לידה שהסתבכה עקב סיבוך שלייתי הרגשתי שאני מגיעה מוכנה ובעלת ניסיון ואין חדש תחת השמש, למרות זאת הסטירה הגיע ביום שאחרי.

פתחתי עיניים כשאני מחוברת לקטטר, במקביל קיבלתי שיחת טלפון מהתינוקייה והאחות שואלת אותי בטון תקיף איך עדיין לא באתי להאכיל את הילד שלי.

אני נכנסת לתינוקייה, עשרות תינוקות בוכים והאחות מסמנת לי "הוא שם." ניגשתי לעריסה לתינוק בוכה עם חיתול מלא, חבשתי את כובע הגננת ושאלתי את האחות על הבכי הבלתי פוסק קיבלתי תשובה " אני לא מתרגשת מזה, כמו חצוצרה"

יצאתי מהתינוקייה מבועתת, הסתובבתי במסדרונות בית החולים כשאני סוחבת ביד אחת את עמוד הקקטר וביד השנייה את התינוק ושאלה אחת מובילה אותי איך הורים, שלא מגיעים עם ארגז כלים להתמודדות, מכילים את זה? איך זוגות שלא הכינו את עצמם מספיק לפני כן היו מתמודדים עם הסיטואציה?

נעמה שחר, מלווה התפתחותית
נעמה שחר בלידה

וזה מה שאני עושה

כיום בנוסף לניהול גן השחר אני מלווה התפתחותית בגישת צעד ראשון – שי זיברבוש, מדריכת הורים בגישת "במה מעצימה", מטפלת התנהגותית טיפולית ABA בית ליאור, גננת גישת מונטסורי – מיכל גבאי, הבית לגיל הרך – איריס גרנות אוניברסיטת בר אילן.

אני כאן ליצור לכם את חווית ההורות שלכם בצורה מיטבית עבורכם.

הורים משתפים

אני באה להשרות ביטחון ולתת לכם את כל המידע הנחוץ בזמן אמת